Online

e-Learning: Omgaan met leerlingen met AD(H)D in het onderwijs

e-Learning: Omgaan met leerlingen met AD(H)D in het onderwijs


StartdatumEigen keuze

LocatieOnline

Prijs totale cursus€ 69,- ex. 21% BTW

Professionals in het basis- en voortgezet onderwijs krijgen met grote regelmaat te maken met kinderen die de diagnose ADHD of ADD gekregen hebben. Bovendien leidt de invoering van het passend onderwijs ertoe dat er meer kinderen met ADD of ADHD in de klas zullen verschijnen. Deze kinderen hebben zelf veel last van hun aandoening. Hun schoolprestaties blijven vaak benedenmaats en ze krijgen veel afkeurende reacties op hun gedrag. Daardoor krijgen zij niet zelden ook andere problemen, zoals depressies, angsten of bijkomende gedragsproblemen.

Behalve voor de leerling zelf, is dat ook voor klasgenootjes en de leerkracht vaak moeilijk. Het gedrag van kinderen met ADHD in de klas kan andere leerlingen afleiden en zij vragen bovendien vaak veel aandacht en energie van een leerkracht, die behalve de leerling met ADD of ADHD in de klas nog 30 andere leerlingen (waarvan vaak ook nog een aantal met een zorgvraag) heeft zitten.

Van al ons aanbod op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief!


Doelgroepen

Deze eLearning cursus is gericht op leerkrachten en mentoren, maar ook op andere onderwijsprofessionals zoals vertrouwenspersonen, intern- en ambulant begeleiders, counsellors en schoolmaatschappelijk werkers die te maken krijgen met leerlingen met ADD of ADHD in de klas. Voor jeugdzorgwerkers, jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en andere jeugdprofessionals die niet in het onderwijs werken, raden we de e-Learning cursus "Hulpverlenen aan kinderen met AD(H)D en hun gezinnen" aan. 


Leerdoelen

Na het doorlopen van deze cursus:

  • Begrijp je wat ADHD / ADD is: wat zijn de symptomen en wat gebeurt er in de hersenen van de leerling;
  • Kun je kritisch nadenken over de grens tussen ADHD en een temperamentvol karakter;
  • Begrijp je welke gedragsproblemen van de leerling wel en niet met ADHD of ADD te maken hebben;
  • Snap je hoe ADHD en ADD angsten en somberheid bij de leerling kunnen veroorzaken;
  • Weet je welke begeleidings- en behandelvormen er zijn voor kinderen met ADD en ADHD in de klas;
  • Weet je welke medicatie er beschikbaar is voor kinderen met ADHD en ADD, hoe deze medicatie werkt en welke bijwerkingen er zijn;
  • Weet je op welke manier je - samen met de leerling - diens omgeving (collega's, klasgenootjes, etc.) kunt voorlichten over zijn of haar ADHD / ADD;
  • Weet je wat je binnen de school en de klas concreet kunt doen om het voor de leerling met ADHD / ADD, diens klasgenootjes én jezelf zo prettig mogelijk te maken / houden en ook aan les geven toe te komen;
  • Heb je ook aandacht voor de positieve kanten van ADD - ADHD in de klas en kun je daar oplossingsgericht gebruik van maken;
  • Heb je een beeld van wat leerlingen met ADHD of ADD en hun ouders zoal belangrijk vinden in de relatie met school.


Aanbevolen literatuur:

Een Wervelkind
Auteur Giel Vaessen
Uitgever: MakluStudiebelasting

De studiebelasting van deze cursus bedraagt circa 5 klokuren.


Toetsing / examinering

 Gedurende deze cursus maak je zelftests om voor jezelf te controleren of je de behandelde stof begrepen hebt. Er is geen sprake van een eindtoets.


Certificering / accreditatie

Het Beroepsregister voor Agogisch en Maatschappelijk werkers (BAMw) heeft aan deze eLearning cursus 2 punten in het kader van het opleidingstraject toegekend voor Jeugdzorgwerkers en Maatschappelijk Werkers.

Het kwaliteitsregister V&V heeft aan deze cursus 5 punten toegekend voor GGZ-verpleegkunde, Jeugdverpleegkunde, Kinderverpleegkunde, SPV en Wijkverpleegkunde.


Prijs

 Deelname aan deze cursus kost € 69,- exclusief 21% BTW.

Kortingsmogelijkheden
Wil je deze cursus met je hele team, school of samenwerkingsverband volgen? Hoe meer mensen van dezelfde organisatie je tegelijk inschrijft, hoe minder je betaalt.
Bij gelijktijdig aanmelden van meerdere deelnemers gelden onderstaande tarieven:

6 – 10 deelnemers: ca 15% korting
11 – 20 deelnemers: ca 25% korting
21 – 50 deelnemers: ca 35% korting
51 – 100 deelnemers: ca 45% korting
> 100 deelnemers: ca 55% korting

Wil je gebruik maken van deze kortingsmogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op.


Aanmelding

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Aanmelding voor deze cursus verloopt via het online aanmeldformulier. Zodra de betaling ontvangen is, worden de inloggegevens voor de online leeromgeving naar het opgegeven e-mail adres verzonden.