e-Learning: Oudergericht werken voor verpleegkundigen

e-Learning: Oudergericht werken voor verpleegkundigen


StarttijdEigen keuze

Prijs cursus€ 59,- ex. 21% BTW

LocatieOnline omgeving

eLearning
Online leeromgeving

Het oudergericht werken staat - mede onder invloed van de transities en extramuraliseringen in tal van sectoren- sterk in de belangstelling. Er wordt zodoende steeds vaker een beroep op ouders gedaan om te handelen vanuit hun eigen kracht en regie. Dit vraagt van jou als professional een oudergerichte attitude en handelingsrepertoire.

Oudergericht werken krijgt vorm vanuit een grondhouding naar ouders waarin hun ouderschap centraal staat zonder het kindbelang uit het oog te verliezen. Deze grondhouding komt tot uitdrukking in een positie waarin je als professional consequent naast de ouder staat en niet bovengeschikt of ondergeschikt. Het oudergericht werken houdt in dat de professional, startend vanuit het kindperspectief, continu sensitief is voor het ouderperspectief. Daarbij worden ouders zodanig ondersteund dat zij zelf oog voor hun specifieke positie als ouder behouden of weer krijgen en gestimuleerd hun regisserende positie ten aanzien van hun kind en hun altijd aanwezige competenties als ouder (weer) toe te passen.

Het Centrum voor Educatie en Supervisie (CES) biedt samen met Zuyd Hogeschool deze e-Learning cursus oudergericht werken aan. Door het volgen van deze cursus raak je bekend met de achterliggende theoretische concepten van Dr. Alice van der Pas over oudergericht werken vanuit de ouderschapstheorie en de methodiek ouderbegeleiding.

Van al ons aanbod op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief!


Docent

Wim Goossens functioneerde jarenlang als ouderbegeleider.

Bij Zuyd Hogeschool, faculteit Sociale Studies heeft hij als expertdocent in het Initieel Onderwijs van de Social Worker (keuzemodules, minoren, gastcolleges) en in de Post HBO (leergang ouderbegeleiding, basismodules, incompanytrajecten) als projectleider een belangrijke impuls gegeven en bijdrage geleverd aan het uitdragen van de ouderschapstheorie en de methodiek ouderbegeleiding.

Regelmatig verzorgt hij inleidingen, trainingen en workshops over het communiceren met ouders.


Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor HBO- opgeleide verpleegkundigen die in de uitvoering van hun werk met ouders omgaan. Daarbij valt te denken aan:

  • VG-verpleegkundigen;
  • GGz-verpleegkundigen;
  • Jeugdverpleegkundigen;
  • Kinderverpleegkundigen;
  • etc.


Wat leer je?

Iedere deelnemer krijgt een unieke inlogcode en heeft met gebruik daarvan gedurende een maand toegang tot de cursus.Iedere deelnemer krijgt een unieke inlogcode en heeft met gebruik daarvan gedurende een maand toegang tot de cursus.t voornamelijk uit video-tutorials van docent Wim Goossens. Daarnaast komt in verschillende video-interviews een ouder van een kind met een beperking aan het woord om met de deelnemer te delen wat zij in het contact met professionals belangrijk vindt. De deelnemer kan daarnaast diverse korte zelftests maken om te toetsen of de behandelde stof begrepen is.

Iedere deelnemer krijgt een unieke inlogcode en heeft met gebruik daarvan gedurende een maand toegang tot de cursus.

Na het volgen van deze cursus:

  • Weet je uiting te geven aan een oudergerichte attitude;
  • Weet je hoe je als professional positie naast ouders in kunt nemen;
  • Ken je de uitgangspunten van de ouderschapstheorie van alice van der Pas;
  • Kun je aan de hand van het denkschema over ouderschap van Alice van der Pas adequater handelen in je contacten met ouders.


Programma


Studiebelasting

Een gemiddelde cursist doorloopt deze cursus in circa 6 klokuren.


Toetsing / examinering / certificering

Er is geen sprake van toetsing of examinering. Wel zijn er gedurende de cursus zelftests die de cursist maakt om voor zichzelf te controleren wat hij of zij van de voorafgaande stof begrepen heeft.


Prijs

Deelname aan deze cursus kost € 59,- exclusief 21% BTW. 

Kortingsmogelijkheden
Wil je deze cursus met meerdere collega's of zelfs een heel team volgen? Hoe meer mensen van dezelfde organisatie je tegelijk inschrijft, hoe minder je betaalt.
Bij gelijktijdig aanmelden van meerdere deelnemers gelden onderstaande tarieven:

6 – 10 deelnemers:    15% korting
11 – 20 deelnemers:   25% korting
21 – 50 deelnemers:   35% korting
51 – 100 deelnemers: 45% korting
> 100 deelnemers:      55% korting

Wil je gebruik maken van deze kortingsmogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op.


Aanmelding

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier.

Zie bovenaan deze pagina de knop "Inschrijven".

Na ontvangst van de betaling wordt een unieke inlogcode naar je gemaild en heb je gedurende een maand toegang tot de cursus.
Geef ons wel eerst even een seintje als het bedrag is overgemaakt.