Opleiding tot faalangstreductietrainer

Opleiding tot faalangstreductietrainer

Ruim 12% van alle leerlingen in het onderwijs lijden aan faalangst.

Ze presteren onder hun niveau, soms sociaal, vaak ook cognitief. In het onderwijs is het inmiddels gebruikelijk om deze jongeren de noodzakelijke aandacht te geven. Niet alleen binnen lesverband maar ook in het geven van een gerichte faalangsttraining binnen de schoolmuren. In groepsverband, omdat dit betere resultaten geeft dan individuele begeleiding.

Een van de grootste faalangst-experts in Nederland, Drs. Ard Nieuwenbroek, verzorgt deze opleiding waarbij hbo- en academisch opgeleide professionals uit het onderwijs, de jeugdzorg en de GGz, worden opgeleid tot faalangstreductietrainer. Zijn onomstreden en bewezen vakmanschap (die onder meer auteur is van het Handboek Faalangsttraining en diverse andere boeken over faalangst) staan garant voor een gedegen opleiding waar deelnemers een onvergetelijke herinnering aan over houden. Als ontwerper van faalangsttrainingen, al vanaf 1985, weet hij als geen ander trainers te inspireren en te bekwamen. In vier bijeenkomsten van een hele dag op onze locatie in Eindhoven zal er niet alleen kennis over worden gebracht, maar vooral ook veel geoefend worden. Zo leer je o.a. om in de praktijk faalangst te herkennen, een goed diagnostisch gesprek te voeren, groepstrainingen voor kinderen met faalangst uit te voeren en ouders als partners te bereiken. Kortom: kennis en vaardigheden waar je na deze vier dagen zelfstandig mee aan de slag kan in je eigen beroepspraktijk!

Wie zich nu inschrijft, ontvangt bij deelname het ‘Handboek faalangsttraining’! 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Van al ons aanbod op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief!


Doelgroepen

Deze training is primair gericht op HBO- opgeleide professionals die binnen de zorg of het onderwijs in aanraking komen met jongeren die last hebben van faalangst.

Te denken valt aan:

 • Docenten
 • Leerlingbegeleiders
 • Intern- / ambulant begeleiders / zorgcoördinatoren
 • Jeugdzorgwerkers
 • Maatschappelijk werkers
 • Gezinshuisouders
 • Vaktherapeuten
 • Mentoren


Leerdoelen

 • Inzicht in wat faalangst voor jongeren en hun omgeving betekenen
 • Kennis omtrent het ontstaan van faalangst onder jongeren
 • Herkennen van diverse vormen van faalangst onder jongeren
 • Beschikken over vaardigheden om een diagnostisch gesprek rond faalangst met jongeren te kunnen voeren
 • Uitvoeren van een groepstraining voor leerlingen met faalangst
 • Weten hoe je rond dit thema ouders als partners kunt bereiken en inschakelen


Studiebelasting

De totale studiebelasting bedraagt een tijdsinvestering van 40 uur bestaande uit contactmomenten, zelfstudie en opdrachten.


Toetsing / examinering

De eindtoets van deze opleiding bestaat uit een digitale eindtoets met schriftelijke vragen en interactieve elementen om vaardigheden te toetsen.


Certificering / accreditatie

Cursisten ontvangen na het voltooien van de training en het behalen van de eindtoets het certificaat "Faalangstreductietrainer".

Daarnaast zijn er ook accrediterende kwaliteitsregisters:

Lerarenregister
Leraren ontvangen een bewijs van deelname op naam. Hierop staan 5 uren in de categorie "pedagogisch" vermeld. Dit mag worden opgenomen in het eigen portfolio ten behoeve van het Lerarenregister.

Registerplein: Aangevraagd voor o.a. (school)maatschappelijk werkers, GGz-agogen, gezinshuisouders, cliëntondersteuners, sociaal werkers en sociaal agogen

SKJ: Aangevraagd voor jeugdzorgwerkers

SRVB: Aangevraagd

LBSB / LBRT: Aangevraagd


Prijs

De prijs van de training is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en de specifieke wensen van de opdrachtgever. Vraag bij interesse daarom vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.