Module 1: 6 oktober 2021Jaarbeurs - Beatrixgebouw, Utrecht
Module 2: 13 oktober 2021Jaarbeurs - Beatrixgebouw, Utrecht
Kom een ouder niet aan zijn kind en een kind niet aan zijn ouder!
Tussen ouders en kind(eren) gaat het gelukkig meestal goed. Natuurlijk: er bestaan geen perfecte ouders en perfecte kinderen. Ieder mens maakt fouten. Daar is mee te leven. Hoort zelfs bij het leven. Het wordt pas een echte uitdaging als er in de relatie tussen ouder en kind echt iets misgaat. Zelfs iets kapot gaat. Bijvoorbeeld vertrouwen. Dat werkt beschadigend en leidt veelal tot destructief gedrag.
Voorbeelden te over. Van lichtere situaties, zoals een uit de hand gelopen ruzie, tot zwaardere problemen zoals mishandeling. Hulpverleners doen hun best en raken soms verstrikt in families. Loyaliteit speelt daarbij vaak een beslissende rol. Iemand verzuchtte ooit: ’Hoe slechter de ouders, hoe loyaler de kinderen!’.
De contextuele benadering, gegrondvest door Nagy, biedt hulpverleners goede kansen om in het spinnenweb van gezin en familie effectieve hulp te bieden. Deze training verkent de contextuele kansen en biedt volop gelegenheid te oefenen met (nieuwe) vaardigheden. Daarbij gaan we vooral uit van situaties zoals die door deelnemers vanuit hun eigen werk worden ingebracht.
Deelnemers zullen vooraf naar hun persoonlijke verwachtingen en vragen gevraagd worden, zodat de docent hierop optimaal kan aansluiten.
Cursisten ontvangen het boek "Twaalf contextuele methodieken" van drs. Ard Nieuwenbroek.
Van al ons aanbod op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief!
De hoofddocent is sociaal pedagoog en orthopedagoog en werkzaam als geregistreerd therapeut, trainer en supervisor in onderwijs- en hulpverleningsorganisaties. Hij werkt ook met regelmaat in Zuid Afrika als therapeut, trainer en coach in projecten van bewoners van sloppenwijken. Hij is auteur van inmiddels dertig boeken over faalangst (o.a. het handboek faalangsttraining), contextueel werken en coaching.
Deze training is primair gericht op HBO- opgeleide professionals die binnen de zorg of het onderwijs in aanraking komen met mensen die uit evenwicht zijn in hun leven, om verschillende redenen. Te denken valt aan:
Module 1: Contextueel werken module 1
In deze eerste module gaat het om de volgende thema’s:
Deze dag is een mix van luisteren en doen, waarbij we er vanuit gaan dat de deelnemers ook bereid en in staat zijn op zichzelf te reflecteren.
Module 2: Contextueel werken - module 2
In de tweede module staan de volgende thema’s centraal:
Deze dag is een mix van luisteren en doen, waarbij we er wederom vanuit gaan dat de deelnemers bereid en in staat zijn op zichzelf te reflecteren.
De totale studiebelasting bedraagt een tijdsinvestering van 20 uur bestaande uit contactmomenten, zelfstudie en opdrachten.
Cursisten ontvangen na het voltooien van de training een bewijs van deelname.
SKJ
Categorie: jeugdzorgwerkers | Opleidingstraject jeugdzorgwerker
18 punten
NIP K&J/NVO-OG
Afgewezen
Deelname aan deze cursus kost €700,- exclusief 21% BTW en inclusief:
Aanmelden kan via het online inschrijfformulier. Wacht niet te lang, want vol is vol!
Incompany
Wil je deze scholing met een groep van min. 12 tot max. 20 deelnemers volgen? Dan is het voordelig om een offerte aan te vragen om deze cursus incompany te laten verzorgen.
Plaatsing voor deze cursus gebeurt op volgorde van aanmelding.